Virkade burköverdrag

Publicerad 2011-12-30 13:38:00 i Diverse Virkat,

image description  image description

Syster och min pappas fru fick varsin glasburk med virkat överdrag i bomullsgarn; halvstolpar (vänster) och s.k. fjällvirkning (höger). Locken täckte jag med småblommigt tyg jag hade hemma, och burkarna fyllde jag med hemmagjort chaite. Hann aldrig smaka teet så jag hoppas att det blev drickbart, om inte annat går det alltid att använda burkarna som ljuslyktor (utan lock förstås).

Lillebrors julklapp

Publicerad 2011-12-29 13:31:00 i Diverse Stickat,

Denna hemliga julklappsstickning blev en Stenmarkmössa/Stenmarksmössa till lillebror. Han hade önskat och suktat efter en sådan sedan han såg mössan jag stickade till sambon. Mössan är stickad efter mönster från 101 nya idéer, garn: Superwash Safir (blå 514, naturvit 500 samt röd 519). Tror han blev rätt nöjd när han öppnade paketet, mössan åkte på direkt!

image description


Virkade docktröjor

Publicerad 2011-12-28 13:21:25 i Diverse Virkat,

Innan jul virkade jag tre docktröjor; en till dottern och två julklappar. Storlek: Rubens Barn docka.

image description

Dotterns docktröja, virkad av småsnuttar garn från restgarnshögen. Olika kvalitéer och tjocklek, men det spelade inte så stor roll när det är till en docka. Tänk vad man kan skapa av restgarner, känns alltid lite extra bra när man minskar den högen. Lite som en god gärning! ;)

image description  image description
Två docktröjor att ge bort, virkade i Novitas Fiesta (100% acryl). Färgerna på bilderna ljuger som alltid, men det är mörkt mest hela tiden så det får duga. Den lila fick en ficka med en virkad/broderad blomma och den blå fick en ficka med ett M på (dockan som som "ska få den" heter Molly).

Nu är glada julen slut..

Publicerad 2011-12-28 13:06:36 i Stickade Vantar,

Jag tillbaka efter julhelg med familjen och därefter förkylning. Förkylningen har börjat ge med sig, lite täppt i näsan fortfarande men annars helt okej.

Julen har varit mysig och lugn, har inte hunnit sticka så mkt men vad gör väl det när man fått krossa famljen i alfapet! ;) Vi har ätit gott (och mkt) och delat ut klappar, lilltrollet fick förstås den största julklappshögen så snäll som hon är. Själv fick jag också en massa fint, bland annat presentkort på nya glasögon av min älskling, en ny köksmatta, handstickade vantar och den efterlängtade Vantboken Solveigs vantar (nu ska här stickas vantar!).

Vantboken : Solveigs vantar
En riktig guldgruva!

God Jul

Publicerad 2011-12-24 00:23:42 i Allmänt,

Lägger mig i sängen efter uppesittarkväll med familjen. Mysigt så det förslår! Glögg, knäck och chokladpraliner. Sista paketen inslagna. Klockan är över tolv, så nu är julen här!

God Jul till alla som läser, hoppas ni får en fridfull jul med god mat och trevligt sällskap!

Ensamtid är lika med pluggtid

Publicerad 2011-12-19 14:28:31 i Allmänt,

Föriddagen har jag ägnat åt att baka bröd, nu när det är gjort tror jag att det mesta är ordnat inför julen. Det som återstår är att slå in den sista färdigstickade julklappen (har just sköljt upp den, så nu ska den torka) samt att köpa en liten julklapp till julklappsspelet. Har ni mycket kvar att ordna inför jul?

Alldeles nyss har sambon tagit med sig dottern till badhuset. Egentligen skulle de åka när jag bakade bröd, så jag skulle slippa ha en liten "hjälpreda" kring benen, men de kom inte iväg förrän nu. Ensamtiden blir nu pluggtid, ska försöka plöja igenom pärm nr 3 som är märkt "medicin". Blir att skumläsa lite för att fräscha upp minnet!

När hemmet blir tomt på folk så kommer alltid hunden och lägger sig vid mina fötter, hon tycker nog att det är skönt att få ha matte lite för sig själv.. :)

Sockdags

Publicerad 2011-12-18 20:03:15 i Stickade Sockar,

Nu är det dags att sticka ett par sockar igen, har fått beställning på två par. Efter att ha pysslat med julklappar ett tag, så känns det roligt att ta fram strumpstickorna igen! :)

Min hemstad ska tävla i Slaget om Sverige nu, heja Kiruna!

Hipp hipp hurra!

Publicerad 2011-12-17 20:24:46 i Allmänt,

Idag har det varit kalas hela dagen, min dotter fyller två år idag! Tiden går så fort, redan stora tjejen! :) Vi har haft våra fina vänner, stora och små, på besök. Lekt, ätit tårta och haft det trevligt. En lyckad dag!

Nu sitter jag och bloggar från mobilen i väntan på att födelsedagsbarnet ska somna. Helst vill hon ha alla nya leksaker med sig i sängen, jag förhandlade ner det till de små figurerna Pippi, Tommy, Annika och Lilla Gubben.. :)

Poncho/axelvärmare

Publicerad 2011-12-15 23:16:59 i Stickade Sjalar,

Idag har jag äntligen fotat ett av mina färdiga projekt. Jag hade dock ingen villig hjälpreda, så fick snällt hänga upp min nystickade poncho/axelvärmare på en galge och försöka få till en rättvis bild (inte det lättaste). Trots mina farhågor blev den rätt bra, lite längre än jag tänkt (vilket inte gör något) och det hade inte skadat om den varit lite mindre i omkrets. På det hela taget är jag ändå nöjd, kommer vara perfekt kalla vinterdagar när jag sitter på föreläsning på NUS och fryser!

Nu laddar vi för kalas här hemma, på lördag fyller prinsessan två år!

Post från Korea

Publicerad 2011-12-12 17:04:56 i Allmänt,

Idag kom det, mitt DIY mobilskal! Det är alltså ett skal man kan pryda med eget korsstygnsbroderi på baksidan. Så nu måste jag skissa upp något bra, förslag? :)

Snöstorm på en fredag

Publicerad 2011-12-09 19:51:39 i Allmänt,

I eftermiddag har det varit riktigt busväder, snöat och blåst. På något sätt är det mysigt, dvs så länge man slipper vara ute allt för mycket.

I flera dagar har jag tänkt fota mina färdigställda projekt i dagsljus, men varje dag kommer jag på det först när jag nattar dottern. Glömsk! Kanske ska sätta en påminnelse på mobilen så jag kommer ihåg det imorgon.

Just nu stickar jag en julklapp, det var den nu fick se på bild igår. Mer än så kan jag inte visa förrän efter jul. Bara storleken blir bra så tror jag mottagaren kommer bli nöjd.

Nu är det snart bara två veckor kvar till jul. Är ni färdiga med alla julklappar, handgjorda och köpes?

Film

Publicerad 2011-12-08 21:59:55 i Allmänt,

A little bit of heaven

Som jag gråtit till denna film i kväll, gråtit och stickat. Egentligen en riktig klyscha till film, men ibland är det just vad man behöver! Nu måste jag gå och tvätta ansiktet för alla salta tårar gör att det känns lite stelt.. :)

 

Plugg

Publicerad 2011-12-06 15:41:04 i Allmänt,

image description

Efter jul är det dags för mig att återgå till det "normala" livet efter två år som föräldrarledig. Dottern ska börja förskola och jag ska återgå till skolbänken. Ett år har jag kvar av min utbildning (tre år avklarade). Hur ska jag klara av att komma tillbaka? Känns som om jag glömt allt jag läst. Hur som helst, idag har jag försökt friska upp mitt minne lite grann genom att gå igenom mina pärmar med skolpapper. Tre års utbildning ska repeteras på några veckor! Känns övermäktigt just nu..

Ska ta en paus och gå ut med hunden i snön och mörkret, sedan är det dags för middag..

Vad är nu detta?

Publicerad 2011-12-05 23:00:35 i Stickade Sjalar,

Stort, brunt och mjukt. Ska föreställa en poncho, men ser mer ut som en kort klänning. Omöjligt att repa upp garnet, så det är bara att sticka vidare och hoppas på mirakel..

Blåsig julmarknad

Publicerad 2011-12-03 19:50:24 i Diverse Virkat,

Idag har jag besökt julmarknaden på Gammlia här i Umeå, dagen till ära var det SVINKALLT ute. Termometern visade på strax under nollan, men det blåste isande vindar! Gick runt en stund, tittade lite och handlade lite. Mysigt, men kallt! Köpte några härvor 2-trådigt ullgarn som jag tänkte använda till vantar. Vitt och grått, inte så spännande men det gör sig fint ihop. Hoppas jag får Vantboken: Solveigs Vantar av tomten! ;)

I väntan på mitt nya iPhone-skal virkade jag mig ett fodral. Jag använde mig av Drops Muskat, exakt 17 gr gick åt (färgen är lila, inte blå som på bilden).

Nu ska jag varva ned med en kopp chai och Så Mycket Bättre. Trevlig kväll alla!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela