Bortrest

Publicerad 2011-10-26 17:10:37 i Allmänt,

Jag är bortrest, eller hemrest kanske man kan säga. Jag är iaf hos min mamma i Unbyn (en by mellan Boden och Luleå, i Norrbotten). Dåligt väder men väldigt mysigt ändå! :)

Dimma i Luleå. Här visas utsikten från radiohuset kl 12.15, fredag den 13 oktober. Foto: Carin Sjöblom.
(bilden lånad från sr.se)

Har besökt två garnaffärer; Handarbetshörnan i Luleå samt Ida Nilssons Garn- och Handarbetsaffär i Boden. Den senare är en favorit, trevlig personal och bra service. I inköpsväg blev det tre nystan bomullsgarn att virka med, samt en virknål (fick inte med mig rätt storlek hemifrån). Med hjälp av virknålen är nu garnet omvandlat till en hemlighet. Det är lite knivigt att visa upp alla projekt i bloggen nu när vi närmar oss jul. Mina släktingar och vänner kommer väl kräkas på allt stickat och virkat som de får i present! :)

Nu ska jag städa undan middagen, ha en trevlig kväll!

Virkad stjärnfilt

Publicerad 2011-10-18 17:03:30 i Diverse Virkat,

Jag hade en liten "medhjälpare" när jag skulle fotografera mitt senaste projekt, därav ett enda "skrynkel" när jag försökte fånga hela filten på bild. Hur som helst, filten är virkad av diverse bomullsgarner jag hade i min restgarnspåse. En perfekt restgarnsvirkning! Det är roligt att virka med restgarner, färgerna är totalt "omatchade" och man har ingen aning om hur slutresultatet ska bli, men ändå blir slutresultatet mysigt!

Jag kikade på den här videon för att komma igång (på engelska). Jag skulle dock rekommendera fyra-fem luftmaskor i stjärnans "spetsar", i beskrivningen har tre använts men jag tycker att det drar just där på min filt. Avslutade filten med ett varv fasta maskor i rött (syns inte på bilden).

Nu ska jag sticka vidare på nästa par sockar, denna gång blir det grått och vitt. Har stickat skaftet på den första socken, så nu är det häl och fot och tå och ett till skaft och.. ja.. lite till! :)

Morgonstund har guld i mun..

Publicerad 2011-10-15 11:38:14 i Allmänt,

.. särskilt om man fått sovmorgon och alldeles precis gnuggat gruset ur ögonen (klockan är kvart över elva). Idag väntar matinköp och kanske en tur på stan, därefter myskväll med sambon som kommit hem efter en vecka i Stockholm. Umeå bjuder på klarblå himmel, strålande sol och 7 grader idag. Perfekt promenadväder med andra ord, så jag ska försöka ta mig ut en stund också.

I kväll stickar jag vidare på socka nr 2.

Vill passa på att tacka för att kommentarer jag fått här på bloggen. Jag är alldeles för dålig på att svara på kommentarer, så därför: tack! :)

Ha en bra lördag!

Söndag

Publicerad 2011-10-09 17:57:51 i Allmänt,

Har varit uppe med en förkyld tjej i natt, så i morse fick jag sovmorgon. Sov till elva, helt fantastiskt underbart och behövligt. Nu väntar en vecka som gräsänka, ensamt ansvar för barnet, hunden och hemmet. Jag är dock ganska van, så det går nog bra (fast vi längtar redan till fredag då familjen är samlad igen).

Jag stickar vidare på de färgglada sockarna. En socka är färdig och jag har stickat skaftet på den andra. Har fått några beställningar på sockar, så det blir sockfabrik ett tag framöver. Många önskar sig grå-vita sockar, inte så roligt att sticka men det blir ju väldigt snyggt. Får variera med färgglatt däremellan så jag inte blir uttråkad! :)

Jag har funderat på ett insynsskydd till köksfönstret ett tag, men jag kommer inte på något bra. Det ska vara funktionellt, originellt, snyggt och helst ska det inte "blockera utsikten" (samtidigt som det döljer insynen). Är det någon som har någon bra idé så dela gärna med dig! Jag har försökt googla runt, men hittar mest plastfilm man klistrar fast på fönstret. Jag vill ha något annat, men jag vet inte vad..

Norrbottensvantar: fääärdiga!

Publicerad 2011-10-07 21:25:48 i Stickade Vantar,


Norrbottensvantar med mönster från Vantkalendern 2012, Solveigs vantar.

Mönstret är skrivet för tvåtrådigt ullgarn, men jag ville använda garn jag hade i garnlådan så jag fick ändra maskantalet lite. Jag har använt Sju Bröder och stickor 2,5 (jag stickar ganska löst). Jag är rätt nöjd med resultatet. Vantarna är kanske lite tighta, men jag gillar inte stora vantar så till mig passar de bra! :)

Superrolig mönsterstickning, det gick fort som tusan när man väl fick lite "sticktid".

Idag har jag inte stickat en maska. Först var det veterinärbesök med hunden som blivit biten av en annan hund, därefter var det fredagshandling och fredagsstädning. Nu sitter jag i soffan och kikar på Idol samtidigt som jag ritar lite mönster. Fast det är nog mest kladd.. :)

Hoppas ni har en mysig fredag!

Färgglatt!

Publicerad 2011-10-05 13:44:04 i Stickade Sockar,

Stickar ett par färgglada sockar, känns som om det behövs lite färg i vardagen just nu! :)

Mönstret är en kombination av bårder och rosor från lite olika mönsterark jag har liggande hemma. Det är roligt att kombinera och hitta på!

Tänker alltid att jag ska sticka något till mig själv, men det slutar allt som oftast med att jag ger bort i present alternativt säljer. Kanske blir det en julklapp, kanske inte. Vi får se helt enkelt. Hur som helst är det alltid bra att ha ett litet lager med färdigställda projekt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela