En glad-ärm

Publicerad 2012-08-25 21:42:27 i Stickade Babykläder,

Lade mig just i soffan med stickningen (ja, jag ligger ner och stickar idag, haha). Har sprungit på stan idag med familjen, har handlat kläder till MIG SJÄLV. Händer ungefär aldrig sedan lilltrollet kom till världen! Nya byxor och tröjor blev det, och skor och nagellack och en klänning.. men inget garn! Har dock beställt garn till en Caramel (http://www.ravelry.com/patterns/library/caramel-2), som kommer till veckan (ngn ordning får det allt vara)! ;)

Stickar på en ärm till lilltrollets klänning.. glad-färger!

Matta virkad av mattrasor

Publicerad 2012-08-20 11:22:59 i Blandat pyssel,

Under sommaren har jag klippt mattrasor lite då och då, planen var att virka en toalettmatta. Jag har dragit mig för att sätta igång, mattrasor skräpar ju ngt förfärligt. Men, för ngn vecka sedan (dagvill) satte jag igång. Endast en virknål nr 7 fanns att tillgå (i plast), och efter ngn timmas virkning gav den upp. Iväg och köpa ny! Jag ville ha en lite mer hållbar virknål (dvs inte plast), men damen i garnaffären meddelade att virknålar i stål endast finns upp till strl 5. Jag vet inte, men köpte en i plast hur som helst.

Resultatet:
En virkad toalettmatta av gamla t-shirts. Totalkostnad 20 kr (virknålen).

Snabbvirkad mössa

Publicerad 2012-08-16 20:11:00 i Stickade Sjalar,

Jag har virkat ett gäng mössor (barnmössor), snabbvirkade och lätta. Två bruna, en grå samt en vit (ej med på bild). Kändes skönt att få göra ngt som inte krävde särskilt mkt koncentration och som snabbt blev färdigt. Dessutom blev jag av med lite garn från lådorna, vilket alltid är ett plus.

Just nu har jag ett par mönsterstickade herrsockar på stickorna. Egentligen har jag ingen lust att sticka sockor just nu, så efter detta par blir det inga fler på ett tag (tro inte på detta förrän ni ser det). Istället vill jag sticka på en klänning som jag startat upp åt lilltrollet, randig i rosa och orange. Riktiga glad-färger! :)

Minns ni sjalen?

Publicerad 2012-08-12 09:04:20 i Stickade Sjalar,

Minns ni att jag stickade på en spadersjal tidigare i somras? Den har varit färdig ett tag, men iom med mitt lilla blogguppehåll så har jag inte visat den för er..

Här är den, min spadersjal. Stickad på sticka 4-5 (minns ej?) med Drops Lace. Garnet är så himla mjukt! Och oj, vad stor sjalen blev!

Mönsterstickade sockar och trådfästardag

Publicerad 2012-08-09 14:30:19 i Stickade Sockar,

Jag har inte glömt bort bloggen, jag råkade bara ta ett oplanerat blogguppehåll. Jag har sommarjobbat, så dagarna har gått superfort! Stickat har jag dock gjort..

Just nu ligger denna hög och väntar på att trådarna ska fästas. Fyra par sockar i olika färger. Förrådet med sockgarner har minskat en del, perfekt (då får det plats nytt!).

Hemmet är nystädat, jag är nyduschad och det är OS på tv. Nu ska jag fästa trådar!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela