Buzzador

Publicerad 2012-01-30 20:28:37 i Allmänt,


Idag har jag fått hem mitt Buzzador-paket med ett nytt balsam, Dove Nourishing Oil Care Conditioner. Ska bli spännande att testa det i mitt vintertorra och slitna barr! 


Fint men tråkigt

Publicerad 2012-01-30 20:20:47 i Diverse Stickat,

Tentapluggandet är i full gång, därav inte så mycket att uppdatera med från stick- eller virkfronten. De närmaste veckorna gäller "plugga först, sticka/virka sedan". Idag har jag pluggat på bra, så nu ska jag njuta med en kopp chai och lite handarbete. Arbete ska belönas!

Idag tar jag en paus från filten och alla "mormorsrutor", ska försöka sticka några varv på dotterns kofta istället. Det går lite segt, men snart är jag uppe vid ärmhålen och då blir det mer att tänka på. Grått är superfint, men inte så roligt att sticka i alla gånger.

image description


"Det kommer mera.."

Publicerad 2012-01-29 13:58:38 i Diverse Virkat,

Antalet mormorsrutor ökar, jag har nu 35 stycken. Det som skulle vara en projekt att pyssla med emellanåt har utvecklats till mitt "huvudprojekt". Det var så himla roligt att virka igen, det var ett tag sedan sist!

Jag har inte bestämt exakt hur många rutor det ska bli, jag tänker att jag virkar till garnet tar slut och sedan blir filten så stor som den blir (det ska bli en bebisfilt). 


image description
Rutorna jag pysslar med just nu..

 
En bebisfilt jag virkat tidigare, totalt 48 rutor.


Stickar vidare

Publicerad 2012-01-26 22:12:37 i Allmänt,

Jag har inte så mkt att rapportera, stickar vidare på lilltrollets kofta. 26 av 32 cm slätstickning avklarat.

Har letat bomullsgarn i gömmorna. Ska börja virka mormorsrutor till en babyfilt. Har inte virkat så mkt den senaste tiden, så det ska bli lite roligt att ta fram virknålen igen..

Till helgen börjar jag tentaplugga igen, är inne i en intensiv tentaperiod. Det är bara att dyka ner bland böcker och papper!

Trött-måndag

Publicerad 2012-01-23 22:15:30 i Allmänt,

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Lämna lilltrollet på dagis och skynda till skolan, för att där upptäcka att jag missat uppropet för den nya terminen (som för övrigt är den näst sista, ja!). Korvstoppning med kunskap, och därefter skynda hem till lilltrollet och den fyrbenta. Rasta den fyrbenta, middag, promenad till affären, kvällsfika och utdragen nattning. Puh, vissa kvällar orkar man inte ens sticka! :)

Jag funderar över det här med mormorsrutor. Vill jag att den färg jag virkar ihop rutorna med ska finnas "inne" i rutorna också? Eller kan det garnet införskaffas när rutorna är färdiga och ska virkas ihop? Tål att tänkas på! Vore det inte himla smidigt om man kunde "göra bort" sådant tänkande i drömmarna, så den vakna tiden kunde ägnas åt själva skapandet? ;)

Nej gott folk, godnatt på er!

Söndag

Publicerad 2012-01-22 16:30:52 i Stickade Babykläder,

Är nyss hemkommen från ett födelsedagsfirande. Tårta i magen och stickning i händerna, perfekt söndag med andra ord.

Igår kväll började jag med lilltrollets kofta/kappa. Nu väntar slätstickning i 32 cm, fram och tillbaka på rundsticka 3. Det fungerar väldigt bra att sticka framför TVn, men det finns definitivt risk för uttråkning. Funderar på att virka ngr mormorsrutor emellanåt för att få lite variation, måste inventera mitt lager med bomullsgarner först..

Trevlig söndag!

Same same but different

Publicerad 2012-01-21 17:33:02 i Stickade Sockar,

Ännu ett par sockar är färdiga (jag har inte fäst trådarna). Jag var orolig att det ljusgrå garnet inte skulle räcka till socka nummer två, men som ni ser räckte det ganska precis. En garnstump på kanske 2-3 m blev kvar, den får flytta in i restgarnspåsen i väntan på att ingå i ngt spännande restgarnsprojekt.

Nu ska vi iväg till grannarna på en fika, och när vi kommet hem ska jag lägga upp maskor till dotterns kofta..

Imorgon är en annan dag

Publicerad 2012-01-19 22:01:28 i Stickade Babykläder,

Längtar till imorgon! På förmiddagen skriver jag tenta, och på eftermiddagen ska jag umgås med min familj (och mitt garn). Tror jag ska belöna mig själv med ett besök i garnaffären också! :)

Jag har hittat så mkt fint hos Sandnesgarn som jag vill sticka till mitt lilla troll. Jag inser att tre koftor är lite att ta i, så nu måste jag försöka välja vilken jag gillar bäst. Tanken är att trollet ska kunna ha koftan som "jacka" i sommar..

Vilken kofta gillar ni? Den grå med flätor, lila kappan med de söta tightsen till eller den mönsterstickade långkoftan?

Någonting glittrigt

Publicerad 2012-01-18 15:35:00 i Stickade Sjalar,

En liten sjal har jag gjort. Rätstickning med förkortade varv, vilket gav sjalen en bred volangkant. Fin modell men garnet, Fame Trend Paljett, är inget för mig. Sjalen ska sköljas upp och rätas ut, och därefter vikas ner i "ge-bort"-lådan. Blir nog att göra en till mig själv i ett annat garn, men inte idag.. Rolig och snabb stickning!

Garn: Fame Trend Paljett
Stickor: om jag inte minns fel så använde jag rundsticka 4,5
Mönster: Ett mönster http://ratoavig.blogspot.com/ fixade fram åt mig, tack snälla!

Sjalen ligger förresten på ett överkast som min mormor gjort, egentligen är det min mamma som fått det.. men jag lånar lite! ;)

 

Lista

Publicerad 2012-01-17 22:23:25 i Allmänt,

Hittade en rolig lista (för mig, men kanske inte för er):

1. Var är din mobiltelefon? Handen
2. Var är din andra hälft? Nära
3. Ditt hår? Långt
4. Din mamma? Bästis
5. Din pappa? Rolig
6. Det bästa du vet? Lilltrollet
7. Din dröm i natt? Glömd
8. Din dröm / ditt mål? Trygghet
9. Rummet du är i? Vardagsrummet
10. Din hobby? Handarbete
11. Din skräck? Döden
12. Var vill du vara om sex år? Norrbotten
13. Var var du i går kväll? Hemma
14. Vad är du inte? Pigg
15. En sak du önskar dig? Lycka
16. Var växte du upp? Kiruna
17. Det senaste du gjorde? Promenerade
18. Dina kläder? Sköna
19. Din TV? Film
20. Ditt husdjur? Mira
21. Din dator? Ny
22. Ditt humör? Irriterad
23. Saknar någon? Alltid
24. Din bil? Fin
25. Något du inte har på dig? Kofta
26. Favoritaffär? Garnaffär
27. Din sommar? Ledighet
28. Älskar någon? Familjen
29. Favoritfärg? Turkos
30. När skrattade du senast? Idag
31. När grät du senast? Nyss

Tentaångest

Publicerad 2012-01-14 16:14:45 i Allmänt,

Min första tenta efter mitt studieuppehåll är redan nästa fredag, jag är rätt så nervös. Varje "ledig" sekund ägnas åt böcker och handouts. Många termer har glömts bort, jag talar inte längre "logopediska". Men men, det är bara att fortsätta väcka de mossiga hjärnan! :)

Angående de stickade sockarna i föregående inlägg, en är färdig bortsett från de lösa trådarna.. men det är väldigt osäkert om garnet räcker till en till. Håll tummarna!

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!

Fullt upp..

Publicerad 2012-01-12 15:24:54 i Stickade Sockar,

Det blir inte mycket stickat, fullt upp hela dagarna och på kvällarna är jag supertrött. Har börjat på ett par mönsterstickade sockar, samma mönster IGEN. Inte så spännande, men ni får en liten förhandstitt iaf..

En juleklapp

Publicerad 2012-01-11 21:15:09 i Allmänt,

Min snälla mommo gav mig sin garnvinda i julklapp. Hon säger sig inte ha använt den på 20 år, så då tyckte hon att jag kunde få överta den. Varje gång jag nystar garn ska jag tänka på min fina mommo!

Färdiga!

Publicerad 2012-01-10 18:48:12 i Stickade Sockar,

Sockarna blev färdiga i söndags, precis som planerat. Har inte fäst trådarna ännu, får gör det en "tråd-fästar-dag". Hade tänkt behålla glad-sockarna själv, men de blev lite för stora för mig (testade aldrig den första sockan, så jag får skylla mig själv). Fina är de iaf! :)

Mönster från Drops/Garnstudio, garn: Novita Sju Bröder, strumpstickor 2,5 och 3.

Överraskning!

Publicerad 2012-01-09 20:22:08 i Allmänt,

Första skoldagen för mig idag, efter ett studieuppehåll på två år. Kunskapen har hamnat längst in i minnesbanken, bakom en massa garnstumpar, stickor och virknålar. Mkt kunskap att ta in idag alltså, plus att jag börjat i en ny klass så det var en massa nya ansikten. När jag kom hem var det dags för första mötet med lilltrollets dagisfröken/förskolepedagog. Fullt upp hela dagen, många intryck och känslor.

Mitt i allt detta gick jag för att hämta posten, och vad hittade jag väl där? En överraskningstidning! Min fina vän Johanna har gett mig en prenumeration på Stickmagasin, tack snälla! Tidningen kom precis när jag behövde det som mest. Nu ska jag sätta mig ner i soffan med en kopp chai och min nya tidning!

Snart två..

Publicerad 2012-01-07 22:04:28 i Stickade Sockar,

En socka är färdig och den andra på god väg. Mitt mål är att sockarna ska vara färdiga imorgon kväll, hoppas jag klarar det! (Jag är ensam med lilltrollet, så blir inte så mkt sticktid).

Umeå ligger inbäddat i massa snö, väldigt mysigt!

Mums!

Publicerad 2012-01-07 08:06:18 i Allmänt,

Finns det ngt godare än en smoothie att börja dagen med? Helglyx! :) Jag blandar hej vilt, inget recept. Idag blir det yoghurt, lite apelsinjuice, en halv banan, frusna blåbär och frusna jordgubbar (det viktigaste). Gott gott!

Mönsterstickade sockar med norskt mönster.. igen..

Publicerad 2012-01-05 21:53:00 i Stickade Sockar,

På beställning har jag stickat två par mönsterstickade sockar, samma mönster och samma färger men olika storlekar. Har använt detta mönster från Drops flera gånger, gillar det och har det snart i huvudet vilket gör det till perfekt tv-stickning! Har faktiskt börjat på ett par till, i rosa och orange.. hoppsan! :)

Garn: Novita Sju Bröder
Strumpstickor: 2,5 och 3
Mönster: http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=116&d_id=53&lang=se

Broderat iPhoneskal, DIY

Publicerad 2012-01-04 18:38:15 i Blandat pyssel,

Jag vet inte om mitt broderade skal ska anses som färdigt, eller om jag ska brodera en bakgrund. Jag började brodera med en av de trådar som följde med kitet, den färgade av sig så nu är mitt vita skal svagt rosa på vissa ställen. Så ett råd; använd inte de medföljande trådarna!

Använder skalet som det är, tänker att jag alltid kan brodera bakgrund sedan.. (sedan brukar betyda aldrig). Hur som helst är jag nöjd, skalet blev precis som jag tänkt mig och det var ett superroligt projekt! :)

Beställde skalet från: http://connectdesign.co.kr/

Först ut 2012

Publicerad 2012-01-03 07:56:59 i Stickade Babykläder,

Mitt första färdigställda projekt 2012 är en Pippi-tröja till en kompis barn. Min kompis köpte garn och mönster, det blev mönsterhäfte och Tilda-garn från Svarta Fåret. Storlek 2 år.

Är sugen på en Pippi-tröja till mitt eget lilla troll, men är osäker på hur mkt sticktid jag kommer ha när skolan börjar. Väntar med garninköp till jag vet mer. Om man stickar ngr minuter varje dag borde man ju få ihop en barntröja till sommaren? (om inte så tar skolan alldeles för mkt tid!)

Funderar på hur jag ska göra snoddarna i halsöppningen, vad tror ni blir snyggast? Tvinna, virka, fläta?

Förra årets "synder"

Publicerad 2012-01-01 16:16:29 i Allmänt,

Om man som jag samlar färdigstickade/färdigvirkade projekt med ofästa trådar i sin korg, så får man då och då ha en "tråd-fästar-dag" (ingen fest direkt). Idag har jag kollat Vinterstudion samtidigt som jag fäst trådar på färdiga projekt, än är jag inte färdig.

Hoppas ni hade en härlig och glittrig nyårsafton. Vi tog det väldigt lugnt, hade en vän över på middag och sedan blev det film och stickning. Klockan elva vaknade lilltrollet och vägrade somna om ensam, så jag låg i sängen på tolvslaget och lyssnade på raketerna.. men det blev 2012 även om tolvslaget inte firades desto mer! :)

Nu ska jag ta middagspaus, renskav med potatis. Mums!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela