Socklördag

Publicerad 2012-09-29 18:49:54 i Stickade Sockar,

Hör och häpna, alla trådar är fästa på vantarna jag stickat (flera färger = många trådar att fästa!). Nu ska de sköljas upp, och sedan ska jag visa dem för er. Jag är supernöjd!

Idag upptäckte jag att jag inte visat fler bilder på den randiga barnklänningen. Det finns en orsak, suck, jag har inte sytt i knapparna. De är iaf inhandlade (igår).

Just nu har jag ett par enkla sockar på stickorna, randigt som en polkagris. Ett par sockar till dottern, eller ngn annan med ungefär lika stora fötter, ska det bli..

Vantar på g

Publicerad 2012-09-19 08:57:57 i Stickade Vantar,

I väntan på garn till en Caramel (http://www.ravelry.com/patterns/library/caramel-2) stickar jag ett par vantar ur Vantboken. Det finns så många fina att välja mellan, så mannen fick i uppdrag att välja ut ett par. Han valde vanten "Märtha-Stina", så dem fick det bli..

Första vanten blev färdig igår, bortsett från tummen och alla miljoner trådar som ska fästas!

FO: Dorthe Skappel genser

Publicerad 2012-09-17 18:46:00 i Diverse Stickat,

Det har tydligen varit en stor grej i Norge nu i höst, "alla" har stickat en oversized tröja, en s.k. Dorthe genser alternativt Skappel genser. Originalgarnet har tydligen varit svårt att få tag i då det sålt som smör. Originaltröjan är stickad med en tråd alpakka och en tråd mohairgarn på sticka nr 7. Tröjan stickas fram och tillbaka i rätstickning, inga ökningar eller minskningar (förutom för halsen) på fram- eller bakstycke. En väldigt enkel stickning med andra ord!

Min variant är stickad i en tråd Drops Alpaca (hade redan några nystan hemma) och en tråd Drops Lace (även det hade jag hemma). Båda i naturvitt.

Jag är nöjd! Tröjan är ingenting speciellt, men den är precis det jag ville ha. Mjuk och skön. Ville inte ha den riktigt lika stor som originalet, och inte lika hårig.

Ska mysa i höstmörkret med min nya, egenstickade tröja!

(ni får ursäkta mina bilder, min käre man är inte så tålmodig när han ska fotografera..)

Update: Mönstret finns på mariaskappel.no (tips: Facebookgruppen: "Vi som strikker Dorthegenseren". Mönstret och MASSOR med tips finns där).Lunchpaus

Publicerad 2012-09-14 12:56:45 i Diverse Stickat,

Har tagit lunchrast från uppsatsskrivandet, behöver rensa hjärnan lite och tänka på annat. Lyssnar på en ljudbok (har just börjat lyssna på serien om isfolket, av Margit Sandemo) samtidigt som jag fäster trådar. Har en ärm kvar att sticka på min Dorthe-/Skappel genser, blir nig bra det här. En riktig myströja!

Hjälp..

Publicerad 2012-09-10 22:36:19 i Allmänt,

Är det ngn där ute som vet hur man stickar sådana här "taggar"? Vad kallas de (om det nu kallas ngt speciellt) och hur gör man?

Äntligen!

Publicerad 2012-09-07 20:17:06 i Diverse Stickat,

Idag fick jag äntligen påfyllning av garn till min rätstickade tröja, som jag väntat! Stickar med en tråd alpaca och en tråd lace, alpacan tog slut när jag stickat framstycket och ungefär sju cm av bakstycket (långt ifrån färdig mao!). Nu kör jag igång igen, en riktig myströja ska det bli!

Upp till bevis

Publicerad 2012-09-06 20:31:23 i Allmänt,

Jag har införskaffat mina första KnitPro-stickor, har hört så mkt gott om dem så nu ska det bli spännande att testa!

Lovikkavantar

Publicerad 2012-09-05 10:44:00 i Stickade Vantar,

Det här är "the real thing", ett par äkta Lovikkavantar. Min mormor, boende i byn Lovikka, har stickat dessa fina och gosiga vantar på beställning av mig.
 
Äkta Lovikka-vante är ett registrerat varumärke. På den ena bilden ser ni ett litet märke, det märket är beviset på att detta är ett par äkta Lovikkavantar. För att få använda märket fordras det att man är medlem i Lovikka husmodersförening. Under hela mitt liv har jag haft möjligheten att ha sådana fina vantar. När jag var liten var de kanske inte lika uppskattade som de är nu (de är ju inte optimala att göra snöbollar med), men jag har alltid varit stolt över att få bära sådana. 
 
 

Äntligen!

Publicerad 2012-09-01 09:41:11 i Stickade Babykläder,

Nu kan jag pusta ut, klänningen till lilltrollet ligger under fuktiga handdukar (dvs den är färdig sånär som på knappar). Det började som en rolig och enkel stickning, men slutade i så många "bakåtstickningar" att jag totalt tappade lusten. Är dock glad att jag kämpade på och gjorde den färdig, annars hade risken varit stor att den blivit ett ufo-forever.. Återkommer med en bättre bild och mer info när klänningen torkat.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela