Ny stickning..?

Publicerad 2012-04-29 19:49:33 i Stickade Babykläder,

Jag har lust att lägga upp en ny stickning, en babymössa eller en babykofta. Ett par vänner har just fått en underbar liten flicka, och nu vill man ju bara sticka små gulliga saker. Dock har jag redan två påbörjade stickningar, så jag tror jag göra bäst i att fortsätta med dem..

   
Ngn av de här från Drops?

Jag tror jag ska ta och dyka in bland alla fantastiska Ravelry-mönster. Där finns så otroligt mycket fint!

Eller.. jag borde kanske sticka klart sockarna..

Sockar

Publicerad 2012-04-28 22:03:31 i Stickade Sockar,

Fick beställning på ett par mönsterstickade sockar. Letade fram garn ur gömmorna och började sticka det Drops-mönster jag stickat x antal gånger redan. Lite tråkigt med samma mönster, men just nu behöver jag stickning som inte kräver så mkt hjärngympa.. När sockarna är färdiga ser jag fram emot att få fortsätta med hemlis-stickningen!

Fredag

Publicerad 2012-04-27 21:30:17 i Stickade Babykläder,

Efter en fullspäckad vecka tar jag äntligen helg. Senaste dagarna har jag inte orkat sticka på kvällarna, alldeles för trött. Idag firar jag med lite godis och stickning.

Idag, efter skolan/praktiken, åkte jag ner på stan och köpte knappar till en kofta som min mamma stickat. Det är en vit bomullskofta till lilltrollet, jättefin är den (men knapplös). Nu ska den få genomskinliga knappar med blommor "i", blommorna går i vitt och mintgrönt. Inte vad jag tänkt från början, men fanns inte så mkt att välja på.. och jag tror det kan bli riktigt bra med de här knapparna också! :)

Trevlig helg!

Blommor

Publicerad 2012-04-21 20:04:26 i Stickade Vantar,

I fredags fick jag blommor av min blivande man, en riktigt rolig överraskning. Räknade ut att det är nästan exakt tre år sedan han köpte blommor till mig senast, så det händer inte ofta.. men desto roligare när man väl får en överraskning.

Snön fortsätter att ösa (ja, finns inget annat ord för det) ner över Umeå. Sommaren känns väääldigt långt borta. Vädret ute påminner faktiskt mer om höst än vår. Håll tummarna att det vänder snart!

Fortsätter att "hemlis-sticka", roligt att sticka något annat än vantar eller sockar för en gångs skull..

Hoppas ni alla får en mysig lördagskväll!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2641246/images/2012/pic_199393141.jpg" class="image">

Vantar: Järvsö

Publicerad 2012-04-18 20:31:01 i Stickade Vantar,

Nu är de äntligen färdiga, vantarna Järvsö från Vantkalendern. De var riktigt sega att sticka!

Garn: Kampes 2-trådiga ullgarn
Strumpst 2,5

Nu ska jag sticka ngt annat än vantar en stund. Idag har jag köpt garn till en hemlis-stickning! :)

Snö?!

Publicerad 2012-04-17 18:31:27 i Allmänt,

Så här såg det ut när jag skulle cykla hem från praktiken. Underbart vårväder.. nej!

Fullt upp

Publicerad 2012-04-16 23:17:01 i Stickade Vantar,

Just nu finns det inte så mkt tid över för varken stickning eller bloggning. I skolan gör jag min fördjupningspraktik samtidigt som jag skriver mitt examensarbete. Ovanpå det planerar jag inför sommarens stora "happening". Allting är jätteroligt, men uttröttande. Särskilt i kombination med vardagens alla måsten.

En tumme blev stickad i kväll iaf, känner mig nöjd med det. Vantarna blir fina!

Lär man sig aldrig?

Publicerad 2012-04-14 23:52:47 i Stickade Vantar,

Det är konstigt att jag aldrig lär sig hur man stickar vantar. De måste ha tummar, annars räknas de inte som vantar (okej, bebisvantar kan vara tumlösa)! Satt och stickade vante nummer två ikväll, maskade av och "åh, så fint det blir". Skulle börja sticka tummarna.. men det finns ingen "tumtråd" på vante nummer två! Skit också! Det är inte första gången det händer, men det är tydligen ett misstag jag inte lär mig av. Vantar måste ha tummar, vantar måste ha tummar, vantar måste ha tummar!

Påminn mig gärna; vantar måste ha tummar!

Just nu..

Publicerad 2012-04-11 21:50:06 i Stickade Vantar,

.. stickar jag på vante nummer två. Mönstret är "Järvsö" ur Vantkalendern. Färgerna ser lite juliga ut, men det blir ju jul igen (fast först vill jag ha sommar!)

Huvudet fullt av idéer

Publicerad 2012-04-09 23:29:24 i Allmänt,

Jag har så många idéer i mitt huvud att jag blir alldeles vimsig. Det finns så mkt pyssel jag vill pyssla, men tiden tenderar att inte räcka till.

Just nu klipper jag mattrasor till mitt nästa projekt. Jag har klippt så mkt att jag fått skavsår av saxen på mitt ena långfinger och mitt ena ringfinger. Men jag ger inte upp, jag klipper vidare.. och emellanåt stickar jag på ett par vantar från Vantkalendern 2012. (tyvärr inga bilder idag, förlåt!)

Hoppas ni haft en lugn och skön annandag påsk. Natti!

Påskafton

Publicerad 2012-04-08 11:16:04 i Allmänt,

Nu tar jag kväll, efter en härlig dag med familjen. Vi har varit ute i solskenet, grillat korv och ätit mammas kanelbullar. Plus att vi ätit massvis med godis!

Godnatt på er alla, och sov så gott!

(skrev inlägget igår på kvällen, men av ngn anledning gick det inte att ladda upp..)

Beslutsångest!

Publicerad 2012-04-06 18:16:15 i Allmänt,

Jag ska lägga upp ett par vantar, men jag kan inte bestämma mig för vilka färger jag ska använda.. Jag har inte så jättemånga färger att välja på, men nog många för att jag ska få beslutsångest!

Nu ska jag kolla Madicken på tv, finns det ngt bättre än Astrid Lindgrens historier? Tror inte det!

Glad påsk på er alla!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela