Något litet till "köket"

Publicerad 2011-11-30 23:48:30 i Diverse Virkat,

En grytvante samt en matchande grytlapp har jag knåpat ihop av olika bomullsgarner från restgarnslådan. Setet är en julklapp till dotterns kompis.

Mönster till grytvanten finns i Erica Laurells bok "Väldigt Virkat". Eftersom jag använde mig av restgarner fick jag göra lite ändringar allt eftersom. Grytlappen virkade jag runt runt med halvstolpar, inifrån och ut.

Familjen sover, och jag tror det är dags att följa deras exempel. Får massor med grus i ögonen att vara vaken efter halv elva.. ;)

Vad blir nu detta?

Publicerad 2011-11-29 23:40:37 i Diverse Virkat,

Jag stickar och virkar på för fullt inför julen, men ingenting är färdigt att visa upp här i bloggen. Jag vet inte, men det känns inte som att jag får till mina projekt just nu, allt blir lite halvt om halvt.

Startade upp ett nytt litet projekt i kväll, en grytvante i barnstorlek till dotterns kompis. Nog för att barn har små händer, men det känns som om jag är helt ute och cyklar storleksmässigt. Nåja, nya tag imorgon!

Godnatt!

Städning, tomtar och trådar

Publicerad 2011-11-25 23:27:25 i Stickade Babykläder,

Efter några timmars städning plockade jag och lillan fram adventsljusstakar, stjärnor och tomtar. En tomte "tappade" huvudet direkt han lämnade lådan, och dotter kommenterade det hela med "paja" (dvs den gick sönder). Karlssons klister är bra att ha i ett hem med småbarn, och jag kan meddela att tomten nu har återfått sitt huvud och verkar må bra igen.

Det är verkligen mysigt när man plockat fram julen, hemmet blir ombonat och varmt på något vis. Supermysigt!

Idag har vi haft besök så det har inte blivit så mkt stickande. Istället har jag fäst trådar på sockarna jag stickat senaste tiden, skönt att ha det gjort! Sedan har jag stickat lite på min poncho, perfekt stickning när man är lite mosig i hjärnan..

Imorgon väntar julklapps shopping! Natti !


Kvällsmys

Publicerad 2011-11-23 19:53:23 i Allmänt,

Idag har jag och lillan bakat pepparkakor, av torr och tråkig köpesdeg (jag varken hinner eller orkar göra egen deg just nu). Degen var verkligen inte rolig att baka med, men jag får skylla mig själv! Pepparkakor blev det iaf, och två stora hjärtan att dekorera och hänga i fönstret. Tänkte att dottern får skapa fritt på den ena och jag får skapa lite mer "organiserat" på den andra.. :)

Till helgen är det advent, längtar efter att få sätta upp lite julpynt. Det är så mysigt med alla lampor och stjärnor och ljus överallt, om hösten är deprimerande mörk så är juletiden mysigt mörk.

De orange och ljusblå/turkosblå sockarna är färdiga sånär som på trådar som ska fästas. Hoppas verkligen att de passar de tilltänka små fötterna! Ska börja sticka på en julklapp nu, en beställd julklapp kan man säga.. :)

image description
(färgerna stämmer överhuvudtaget INTE, ser ju helt galet "blixtskadat" ut!)

Nu ska jag koka mig en kopp grönt chai-te och lägga upp nästa projekt på stickorna, kvällsmys!

Barnsocka och telefontest

Publicerad 2011-11-22 22:28:26 i Stickade Sockar,

Testar posta ett inlägg från min nya telefon, iPhone-världen är helt klart större än Nokia-världen.

En socka är färdig. Skulle behöva testa den på någon liten för att se passformen, kan vara lite trixigt med storlekar när man inte följer ngt mönster..

Nu är det dags att sova, god natt på er alla!

Alltid måndag?

Publicerad 2011-11-21 20:36:55 i Allmänt,

Veckorna går så fort, känns som om det alltid är måndag!

Jag har några färdiga projekt att visa er, men de är inte fotade ännu. Ska försöka fixa det i veckan, kanske när min lilla "assistent" vilar. Jag stickar på ett par babysockar just nu, knåpar och försöker hitta bästa storlek! Bara man får till en socka, så går det fortare med nästa.

Idag har jag gjort ett byte av telefon, från en Nokia N8 till en Iphone. Nokian har strulat och varit inne på lagning i princip hela tiden sedan juli, det har varit nära att den har åkt i väggen några gånger. Hoppas verkligen på en bättre telefon denna gång. 

Nej, tillbaka till stickorna.. 

 

Små små bebissockar

Publicerad 2011-11-18 15:44:50 i Stickade Babykläder,



Jag har stickat ett par små bebissockar, storlek 1-3 månader. Längesedan jag stickade något så litet, det gick ju hur fort som helst. Ibland behöver man verkligen göra ett projekt som blir färdigt på 1-2 kvällar. Jag brukar inte bry mig om att "randningen" ska bli likadan på båda sockarna (när jag använder melerat garn), men den här gången hade det inte varit så stor ansträngning att anpassa det upptäckte jag i efterhand . Nu får det vara en del av den handstickade charmen att de inte är exakt likadana! :)

Idag har jag varit inne i stan och köpt mig lite garn. Det blev ett nystan Fabel som ska bli en liten bebismössa, och sedan blev det fyra nystan ullgarn till en julklapp.

Nu sitter jag i dotterns rum och blir serverad "glass-mat" i form av suddgummin. Gott.. :)

Vantar till en vän

Publicerad 2011-11-17 20:00:00 i Stickade Vantar,

 

Jag har stickat ett par vantar till en vän. Vantarna är stickade i Järbogarns Raggi, kommer inte ihåg vad färgen heter. På ovansidan av handen har jag stickat en enkel fläta, dock syns den inte så mkt på grund av det melerade garnet (och ännu sämre syns flätan på bild). Mjuka och sköna vantar, jag hoppas de passar och uppskattas! :)

Nu när alla sockar är färdigstickade väntar en hög med idéer på att förverkligas. Julklappar ska fixas, skapas, ordnas. Måste nog göra en prioriteringslista på julklappar jag vill hinna göra, för snart är julen här!

Hur går det för er, hinner ni klart med alla julklappsidéer i tid?

Virkad docka

Publicerad 2011-11-16 22:40:06 i Amigurumi,


"Nella"

Dockan "Nella" har flyttat hemifrån. I helgen lämnade hon Umeå och idag nådde hon slutdestinationen. "Nella" bor numera hos en nybliven 1-åring i Kiruna. Hoppas de kommer trivas i varandras sällskap! :)
 


Innan dockan "Nella" lämnade Umeå så umgicks hon en del med dockan jag virkat till min dotter, den ena hårfagrare än den andra.. :)

Lampa av virkade dukar

Publicerad 2011-11-13 20:27:37 i Diverse Virkat,



Igår kväll fick jag ett ryck och tog tag i en idé som jag haft ett tag, jag gjorde en lampa av dukar som min gammelmormor gjort när hon levde (det finns en hel hög med dukar som ligger oanvända i en låda). När jag surfat runt på olika bloggar har jag sett att många gjort lampor av virkade dukar som de stärkt på en ballong/boll. Jag hade ingen lust att stärka dukarna, på något sätt blev det så definitivt att min "gammos" dukar inte använts. Jag valde istället att köpa mig ett stålskelett som jag sytt fast dukarna på, måste säga att jag är väldigt nöjd!

På bilden har jag bara testat hänga upp lampan, var tvungen att springa runt och testa ut var den passar bäst. Slutligen föll valet på hallen, där får alla som kommer på besök ta del av min lilla skapelse! :)


Update: Lampan på plats i hallen (köpte en stor glödlampa i klarglas). Ser ni hur fint mönster det blir i taket?

Ännu ett par, och ännu ett par..

Publicerad 2011-11-11 16:33:05 i Stickade Sockar,

   
Grå-vita med ljusgrå bårdkant


Grå-vita med vit bårdkant (ja, precis likadana som jag gjort tidigare så jag tog ingen ny bild)

Nu har jag färdigställt två par sockar till, ett par ska skickas iväg till en beställare och ett par ska jag ge bort i julklapp. Hoppas de blir uppskattade. Det har blivit många sockar den senaste tiden, och merparten har varit grå-vita. Nu stickar jag det sista beställda paret sockar, den här gången i orange och rosa. Lite variation med andra ord! :) På stickorna finns just nu också ett par vantar med fläta samt en poncho. Vantarna ska jag ge bort och ponchon är till mig själv, så jag gissar att den kommer komma lite i "andra hand" till efter jul, har en del julklappar att färdigställa.

Idag har jag gett mina stackarns blommor första hjälpen, jorden hade förvandlats till sand (blommor är inte min grej). Hoppas att de överlever ett tag till med ny jord och, för vissa, större kruka. Jag har också städat städskåpet och förrådet, tråkigt men behövligt.

Nu är det dags för middag. Sambon ville promt grilla, så grillat får det bli! Hoppas ni får en mysig fredagskväll!


Virkade grytlappar och virkade glasunderlägg

Publicerad 2011-11-10 08:36:25 i Diverse Virkat,

Nu kan jag visa lite av de hemligheter jag gjort den senaste tiden; virkade grytlappar och glasunderlägg till min lillasyster som fyllt 20 år (och flyttat hemifrån). Hon fick även två glasskålar jag köpt på loppis.

 

 

Garn: Drops Paris
Mönster till grytlapparna finns här, jag lade till en kant med lm samt en liten rosett

Söndagsmys

Publicerad 2011-11-06 14:13:46 i Allmänt,

Sitter i soffan och kollar repriser, typisk söndagstv. Stickar på en poncho till mig själv (det bruna man anar i föregående inlägg). Har hittills bara stickat resåren, men det går fort att sticka på rundsticka nr 8. Det är som att sticka med pennor! :)

Har två par sockar kvar att sticka, sedan är alla beställningar färdiga. I kväll ska jag alltså fortsätta sticka sockar..

           

Förkylningen verkar komma smygande igen. När ska detta ha ett slut?


Hemma igen

Publicerad 2011-11-02 07:43:50 i Allmänt,

Nu är vi hemma igen, borta bra men hemma bäst. Det är såklart skönt att hälsa på sin familj och bli ompysslad, men man kopplar av på ett annat sätt hemma, så är det bara. Rutiner kring sånt som matning och läggning av dottern återgår till det normala, vilket innbär lite mer sticktid för mig! :)

Idag vaknade vi fem i sex, på något sätt är det mkt jobbigare än att tvingas kliva upp fem över sex. Det sitter nog i hjärnan.. :)


(ursäkta bilden, från mobilen)
Jag har gjort lite inköp inför julen, första gången jag är ute i så här god tid. Julgranskulor, röda ska det vara! :)

Just nu stickar jag på ett par mönsterstickade sockar som jag ska ge bort i julklapp, grått och vitt (som vanligt). Därefter blir det ett par vantar som jag också ska ge bort. Och därefter blir det ännu ett par sockar, och sedan ett par sockar till. Därefter blir det något som jag ska sticka med dessa stickor (inköpta igår):


(ännu en mobilbild)
Rundsticka nr 8! Jag har aldrig stickat med så stor sticka, det ska bli jätteroligt och jag tror det kommer gå fort också (är van att sticka med 2,5 eller 3).  

Ha nu alla en riktigt fin dag!

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela