Haruni

Publicerad 2012-05-29 22:05:11 i Stickade Sjalar,

Min hemlis-stickning var en Haruni som min mamma fick i födelsedagspresent. Riktigt tunn och skir blev den, jag är jättenöjd. Fotade sjalen under en hundpromenad, hunden skuttade omkring så det gällde att fotografera snabbt.

 

Mönster: Haruni (får inte in ngn länk, mönstret finns på ravelry)

Stickor: 4

Garn: Drops Lace, naturvitt

 

 

Bröllopspyssel

Publicerad 2012-05-25 19:40:15 i Blandat pyssel,

Mer pyssel inför bröllopet. Just nu gör jag ca 70 st små hjärtan i ståltråd, som ska dekoreras med pärlor. Dessa hjärtan tänker jag ha till bordsplaceringen, eller alternativt till servetterna. Smått och pilligt är det, men roligt!

Pyssel

Publicerad 2012-05-23 21:30:45 i Blandat pyssel,

Pysslar lite inför bröllopet. Försöker mig på att göra ngn slags dekoration till bröllopstårtan..

Ståltråd och små pärlor.

Nattsudd

Publicerad 2012-05-20 23:41:21 i Allmänt,

Vad gjorde man innan internet? Vilken guldgruva det är! De sidor jag använder allra allra mest just nu är nog:
- SVTplay: småbarnsförälderns räddning när barnet vaknar alldeles för tidigt. Föräldern kan slumra medan barnet kollar t.ex. Charlie och Lola (favoriten).
- Google: man kan ta reda på allt! Idag har jag t.ex. sökt bilder på håruppsättningar till bröllopet. Hur smidigt som helst!
- Bloggar: vilka fantastiska hantverk som nu får synas och ta plats; stickning, virkning, krokning och vävning. Jag brukar "spara" spännande blogginlägg till jag ska lägga mig för kvällen, så jag kan läsa och beundra i lugn och ro, och inspireras! Tror ni handarbete kan ha blivit mer "inne" för att all inspiration är mer lättillgänglig?

Nej, nu är det dags att stänga ner. Imorgon börjar en ny vecka. Förutom fönsterputsning och städning ska förberedelser inför sommarens stora händelse göras, det vill säga dagen jag ska bli fru. Det är så mkt att tänka på att man blir alldeles snurrig, men det ska nog gå bra. Jag har en underbar familj och underbara vänner som ställer upp och hjälper till med allt. Ni är guld värda!

God natt alla!Sorterar knappar

Publicerad 2012-05-20 18:18:28 i Allmänt,

Jag har köpt en liten låda att ha knappar i. Lådan har små fack att sortera knapparna i, och sortera är bland det roligaste jag vet! Så idag har jag färgsorterat min knappsamling..

Gårdagen

Publicerad 2012-05-18 08:59:24 i Sytt,

Igår innehöll provande, nålande, sprättande, klippande, mer provande och klippande. Av och på. Idag ska en ny dragkedja införskaffas, måtte det vara lösningen på ett av problemen iaf!

Randigt

Publicerad 2012-05-15 20:23:25 i Stickade Babykläder,

Matchade vantar och sockar till en liten sötnos. Randigt i rött och vitt, som polkagrisar fast tvärtom (polkagrisar är väl vita med röda ränder?).

Garn: restgarner i bomull
Mönster: hittepå
Strumpstickor 2,5 och 3

Babysockar/-tofflor

Publicerad 2012-05-13 23:13:12 i Stickade Babykläder,

Ett par snabbstickade sockar/tofflor till en liten fin bebistjej vi hälsade på idag.

Mönster: Drops
Garn: restgarner i bomull av okänd sort
Stickor: 2,5

Helgen rusade förbi, jag hann knappt göra någonting så var den över. Nu är det sovdags så man orkar med den nya veckan. Natti!

Babysockar med mönsterstickning

Publicerad 2012-05-12 17:43:52 i Stickade Babykläder,

Små små babysockar med mönsterstickning, i mjukaste alpacka. Hur gosiga som helst!

Mönster: Eget hittepå, storlek ca. 6 mån
Garn: Drops Alpacka (vet ej vilka färger, mörkgrönt och "smutsturkost")
Strumpstickor 2,5

Dags att återgå till "hemlis-stickningen" kanske. Jag tror det, finns nog inte en chans att den hinner bli klar i tid. Men det går nog bra ändå, inte första gången det händer. En jul gav jag bort en socka, för den andra hade jag inte hunnit sticka än. Mottagaren reagerade inte på att det bara var en, haha.

Ha en trevlig kväll alla!

Award

Publicerad 2012-05-12 10:19:02 i Allmänt,Jag är så glad, jag och min lilla blogg har fått en award!
Det är min första award någonsin. Så himla roligt, en riktig humörhöjare! Tack Cecilia!


Liebster Blog Award är tänkt för bloggar med färre än 200 följare. Reglarna är såhär:
1. Man ska tacka den som givit awarden.
2. Länka tillbaka till givarens blogg.
3. Kopiera in award-bilden till bloggen!
4. Skicka awarden vidare till 3-5 bloggar som man tycker förtjänar att uppmärksammas.


De bloggar jag valt att skicka vidare awarden till är:
- Galen i pyssel
- Pysselfarmor
- Astrids HandarbetenInspiration

Publicerad 2012-05-04 19:41:21 i Stickade Sockar,

Eftersom jag är förkyld igen, typ hundrade (nästan iaf) gången det här året, beställde jag lite uppiggning. Den här gången var det inte garn, utan en bok: Sock Innovation. Jag har bläddrat lite i den, oj så fina sockar! Dock vet jag inte om jag klara att sticka enligt en engelsk beskrivning, jag har aldrig gjort det förr..

Just nu stickar jag på en babymössa, med mönster från Drops. Lättstickat och snabbstickat, precis vad jag behövde!

Nu är det dags för fredagsmys med te och stickning. Ingen hockey för min del, tur att svtplay finns! God kväll!

Första maj

Publicerad 2012-05-01 16:06:30 i Allmänt,

Idag är det första maj, och våren har kommit till Umeå. Solen skiner och trots att det blåser en del är det härligt att vara ute! Dottern och sambon har varit ute hela dagen, själv har jag bara varit ute ngn timme. Försöker skriva färdigt en hemtenta som ska lämnas in i veckan, sista hemtentan på utbildningen. Nu är det mycket "sista", jag gör min sista praktik på utbildningen och för ngn vecka sedan hade vi vår sista föreläsning. Känns både bra och dåligt att jag snart är färdigbakad logoped, skönt att fyra års pluggande är över och läskigt för att man inte vet vad framtiden innebär. Nå nå, jag har en hel termin kvar (höstterminen) innan examen, så än är jag inte färdig..

Jag har börjat på socka nummer två, gillar att sticka sockar för det går fort och man missar inga tummar. Dock känns det lite bakvänt att sticka ett par tjocka yllesockar när vi går mot sommar. Mitt hemlis-projekt är lite mer årstidsanpassat, frågan är bara om den hinner bli klar i tid..

Vad stickar ni på sommaren, vad är en passande sommarstickning? Lätta sommarsjalar är ju en sak, men vad mer? Jag gissar att det blir ngr sockar och vantar stickade i sommar också.

Nu ska jag ta paus i pluggandet (som om bloggande inte är en paus!), och sticka lite. Hoppas ni alla har en trevlig första maj!

image description

 

 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela