Började om.. igen..

Publicerad 2012-10-27 13:29:19 i Barn,

Blev inte nöjd med färgerna på kjolen, så jag drog upp alltihopa (den var färdigstickad). Nu har jag skippat allt rosa, så kjolen är röd, lila och vit. Känner mig nöjd!

Enligt mönstret ska det broderas franska knutar, ngt jag aldrig gjort förut. Och inte vet jag om det blir så snyggt heller. Ska jag skippa dem? (de franska knutarna är alltså de två små vita prickarna)

Julkjol

Publicerad 2012-10-25 13:41:00 i Allmänt, Barn, Hjärtan, Jul, Kjol, Mönster, Mönsterstickat, Rosa, Rött,

Just nu stickar jag på tre projekt samtidigt, vilket inte är likt mig (brukar göra färdigt ett projekt innan jag börjar på nästa). Till saken hör nu att jag dels stickar på mina randiga Caramel, det tar tid och varven är lååånga. Behöver en stickning vid sidan om som är lite mer snabbstickat (så man ser resultat). Började då på en Happy Solitude av Veera Välimäki i Drops Loves You II, och jag vet inte riktigt om mönstret och garnet "gifter sig". Suck. Så jag började på projekt nummer tre, en julkjol till min dotter. Mönster och garn från Sandnes Garn. Snabbstickat och bra, dock stickade jag först en variant (färgkombination) som jag inte blev nöjd med.. så detta är Julkjol version 2..

 

 

 

 

 

 

 

Nytt på stickorna igen..

Publicerad 2012-10-16 18:28:51 i Diverse Stickat,

Jag har nytt på stickorna igen. Äntligen har garnet till min Caramel kommit, så spännande att få sätta igång. Har hittills tagit mig tre ränder under armhålan (koftan stickas uppifrån och ner). Garnet är Drops Baby Merino, vilket för mig är en ny bekantskap. Garnet känns väldigt mjukt och o-stickigt, så förutsättningarna finns för att det här ska bli bra!

"Syltasockor"

Publicerad 2012-10-07 09:55:05 i Stickade Sockar,

Även jag var tvungen att sticka ett par sk "syltasockor". Dessa stickas i resterna av det självrandande Regia-garnet, varannan "ås" blir röd och varannan vit.

Hade varit kul att sticka detta med ett garn som är randigt i fler färger.

Äntligen!

Publicerad 2012-10-02 10:46:00 i Barn, Klänning, Nova dress, Randigt, Stickade Babykläder,

Nu är min dotters klänning äntligen färdig. Det tog sin lilla tid, men nu är knapparna isydda. Det som orsakade detta dröjsmål var att de stickade knapphålen var så små att det var helt omöjligt att hitta passande knappar, och dessutom hade det varit väldigt ofunktionellt med så små knappar. Förstår inte varför jag inte uppmärksammade detta redan när jag stickade. 
 
Hur som helst, nu blev det trycknappar med "fejkknappar" i grönt på utsidan, blev bra tycker jag. Nu är klänningen redo för att användas! 
 
 
Mönster: Nova (ravelrylänk). 
Garn: Sandnes Lanett
Stickor: Tror jag använde 3 och 3,5?
 
     
 
Överlag en trevlig stickning i ett mycket trevligt garn. Klänningen är tunn, lätt och väldigt mjuk. Mönstret introducerade mig i "Jogless jog", ett sätt att sticka ränder på rundsticka utan att det ska bli ett "hack" när man byter färg '(och varv). Blev riktigt bra tycker jag! 
 
 

 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela